Singel 161E-mail marketing

E-mail marketing

Het is het oudste online communicatiemiddel, maar nog steeds onverminderd populair: vorig jaar werden er wereldwijd maar liefst 269 miljard e-mails verzonden en ontvangen. Niet voor niets geven marketeers nog steeds elk jaar weer aan dat e-mail marketing hun belangrijkste marketingtool is.

Verzamel je al mailadressen van je klanten? Of van leads of prospects? En wat doe je daar vervolgens mee? We komen regelmatig bedrijven tegen waar al lange tijd een ambitie bestaat om ‘iets met mailadressen’ te doen. Door gebrek aan tijd komt er echter niet veel van.

Nieuwsbrieven inzetten voor je marketing

En dat is best zonde, want het maken van een eenvoudige nieuwsbrief hoeft niet veel tijd te kosten. Bovendien is e-mail een relatief betaalbaar marketingmiddel: veel mailing tools hebben zelfs gratis accounts. Bij MailChimp kun je tot 2000 abonnees mailen met een gratis account. En ook daarboven gaat het vaak om tientjeswerk.

Andere e-mail tools die wij adviseren zijn bijvoorbeeld Send In Blue of Drip.

De waarde van e-mail marketing

De meest eenvoudige manier om meer omzet uit je mailinglijst te halen, is een klantennieuwsbrief. Elke 1 of 2 maanden is vaak al genoeg. Vertel je klanten over nieuwe ontwikkelingen, over eventuele nieuwe diensten. Laat een mooie (rendabele) case zien. En doe er een goede korting bij. Een nieuwsbrief draagt doorgaans op z’n minst bij aan je imago. Zo houd je klanten die je al hebt binnen. Bovendien liggen er kansen voor upselling.

Heb je ook al mailadressen verzameld van leads of prospects? Bijvoorbeeld via het contactformulier op je website. Of via je verkoopmedewerkers. Het regelmatig versturen van digitale mailings kan je sales-activiteiten een flinke boost geven.

Wil je graag eindelijk iets gaan doen met de mailadressen die je in de jaren hebt verzameld? Wij helpen je er graag bij.

E-mail & privacy

Hoe zit het met privacy? En met de AVG? Bij het versturen van e-mail aan mensen moet je rekening houden met hun privacy, dat spreekt voor zich. En privacy is door de nieuwe wet (de AVG) weer een veelbesproken onderwerp. Dat is een goede zaak. Maar het is gelukkig nog steeds gewoon mogelijk en toegestaan om e-mails te versturen!

Wij zijn uiteraard goed op de hoogte van de privacy-wetgeving. Even overleggen? Neem gerust contact op!

E-mail marketing in Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer

Singel 161 is gevestigd in Nieuw-Vennep. En we werken graag met en voor collega-ondernemers uit de regio. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil gewoon eens sparren over wat e-mailmarketing kan doen voor jouw bedrijf?

Maak direct een afspraak

Welke dag en tijd hebben uw voorkeur?