Singel 161Facebook & Instagram

Facebook & Instagram

Hoe vaak kijk jij per dag even op Facebook of Instagram? Waarschijnlijk meerdere keren per dag. We besteden gemiddeld ruim een half uur per dag aan Facebook. En een kwartier aan Instagram. En dat doen jouw klanten dus ook! Daarom zijn Facebook marketing en Instagram marketing zo effectief.

Je klanten bereik je natuurlijk graag daar waar hun aandacht is: op social media

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Naast Facebook en Instagram, zijn ook Twitter en LinkedIn nog steeds populair. Pinterest is een snelle stijger, net als SnapChat onder jongeren. En laten we ook YouTube niet vergeten.

Social media inzetten voor je marketing

Ben je ook al met je bedrijf actief op een of meer van deze kanalen? Misschien heb je wel een bedrijfspagina op Facebook of een zakelijk account op Instagram. Veel bedrijven plaatsen slechts af en toe een bericht of foto op hun tijdlijn. De meeste bedrijfspagina’s hebben dan ook maar een paar honderd volgers (inclusief vrienden en bekenden). Je kunt je voorstellen dat daar niet veel nieuwe klanten en extra omzet uit komen.

En best begrijpelijk, want het is ook heel wat werk om veel volgers te werven en elke dag nieuwe content te bedenken en maken. Bij veel bedrijven ontbreekt het simpelweg aan de tijd en mankracht om dagelijks actief te zijn op social media. Gelukkig kan het eenvoudiger…

Adverteren op Facebook en Instagram

De meeste social media-platformen bieden bedrijven ook de mogelijkheid om er te adverteren. Dit biedt veel meer opties dan de (gratis) berichten op je tijdlijn. Zo kun je je advertenties ook tonen aan mensen die je pagina niet volgen. Je kunt zelf heel specifieke doelgroepen kiezen, bijvoorbeeld naar leeftijd en geslacht, maar ook op basis van interesse. Het potentiële bereik is daardoor veel groter. Daarnaast bieden advertenties meer mogelijkheden qua design.

We adviseren doorgaans Facebook en Instagram om 3 redenen:

  • De tarieven zijn relatief laag
  • Door het hoge bereik is vrijwel elke doelgroep er te vinden
  • Er zijn zeer veel grafische mogelijkheden

Bij Singel 161 zijn we daarom gespecialiseerd in adverteren op Facebook en Instagram, maar ook voor LinkedIn kun je bij ons terecht. Voor adverteren op YouTube brengen we je graag in contact met onze partner Buro Foss.

Facebook marketing in Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer

Singel 161 is gevestigd in Nieuw-Vennep. En we werken graag met en voor collega-ondernemers uit de regio. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil gewoon eens sparren over wat social media kunnen doen voor jouw bedrijf?

Maak direct een afspraak

Welke dag en tijd hebben uw voorkeur?